CULATTA DELLA BASSA/100g

25.00lei

Culatta della Bassa este un mezel tradițional specific regiunii Bassa Parmense, obținut din aceeași parte nobilă a porcului ca și Culatello, dar păstrând și șoriciul care protejează carnea în timpul maturării. Are o textură compactă, dar fragedă, cu un gust delicat, echilibrat și ușor dulceag. Procesul de maturare durează minim 12 luni, desfășurându-se în spații bine aerisite, cu umiditate naturală. Culatta este considerată un produs de lux, mai puțin cunoscut decât Culatello, dar foarte apreciat de cunoscători. Se feliază fin și se servește ideal cu pâine caldă și vin alb sec sau spumant. Produsul reflectă tradiția gastronomică a zonei de câmpie a Parmei.

Ingrediente : carne de porc, sare, piper

Valori nutritionale per 100 g  :

-        Valoare energetica : 281 Kcal/ 1174 KJ

-        Grasimi : 19.7 g

-        Grasimi saturate : 7.8 g

-        Carbohidrati : 0.1 g

-        Zaharuri : 0 g

-        Proteine : 25.7 g

-        Sare : 6.25 g

Alergeni : nu contine