
FIOCCO/100g
19.00lei
Fiocco di Prosciutto este un mezel tradițional din regiunea Emilia-Romagna, obținut dintr-o parte mai mică și mai slabă a pulpei de porc – mușchiul posterior, opus culatello-ului. Are o formă alungită, cu carne roșie intensă și un strat subțire de grăsime care îi conferă finețe și aromă în timpul maturării. Se maturează timp de minim 10 luni, în condiții naturale, dezvoltând un gust delicat, ușor condimentat și o textură fină. Fiocco este considerat o alternativă mai accesibilă, dar foarte apreciată pentru rafinamentul său. Se feliază subțire și se savurează simplu, cu pâine rustică și un vin alb sec sau rosé. Ideal pentru platouri gourmet și aperitive rafinate.
Ingrediente : carne de porc, sare, piper
Valori nutritionale per 100 g :
- Valoare energetica : 361 Kcal/ 1511 KJ
- Grasimi : 31.7 g
- Grasimi saturate : 12.7 g
- Carbohidrati : 0.1 g
- Zaharuri : 0 g
- Proteine : 18.8 g
- Sare : 6.0 g
Alergeni : nu contine
Tradiție autentică, savoare desăvârșită, gust italian
CONTACT
Legal
© 2025. All rights reserved.


PRODUSE
Specialități din Carne
